Ce beneficii poate aduce copilului tau o tabara de vara, departe de casa? Parintii si liderii de tabere stiu de ce o tabara este atat de importanta pentru un copil.
Tabere sunt distractive. Dar de ce sunt ele importante? Exista mai mult decat doar jocuri si cantece? Mult mai mult. Intr-o lume acaparata de Wifi, telefoane, tablete si tehnologie, uneori iesirile in aer liber sunt de mare folos.
De ce?

1. Expunere la diversitate
Tabara conecteaza copiii si ii ajuta.
Copiii invata ca lumea este un loc mare, cu o multime de oameni diferiti. O tabara este compusa de obicei din copii din toate colturile tarii, consilieri si lideri, care servesc ca modele pozitive si care pot lasa o impresie foarte buna copiilor, intrucat ei nu sunt vazuti ca „autoritati stricte, ci ca „prieteni” care au grija de ei.

2. Impuls la stima de sine
Atunci cand copiii sunt intr-o tabara, ei nu mai au pe mama si tata langa ei pentru a-i ajuta sa se apropie de oameni si sa faca conexiuni. Ei sunt pe cont propriu, iar acest lucru ii incurajeaza sa actioneze si sa aiba increderea cand isi fac prieteni noi.
Potrivit unui sondaj, 92% dintre copiii care participa in tabere spun aceasta i-a ajutat sa aiba o parere buna despre ei, crescandu-le astfel stima de sine.

3. Adaptarea in naturii
Tabara ii stimuleaza pe copii sa petreaca timp in aer liber si sa se bucure de natura.
Copiii de azi petrec mult mai putin timp in aer liber, provocand un „deficit de natura”. O tabara insa, ii reconecteaza cu natura, oferindu-le oportunitati de explorare.

4. Dezvolta independenta
Mersul in tabara este o modalitate foarte buna de a incuraja auto-dezvoltarea si de asemenea, independenta. Copiii sunt „imputerniciti” sa aiba grija de ei insisi, cu indrumare din partea consilierilor.
Desi sunt stabilite programele si orele de culcare, copiii inca mai trebuie sa se pregateasca pentru ora de somn, sa isi faca patul si sa gaseasca drumul spre sala de mese. Copiii un pic prea atasati de mama si tata pot invata cum sa aibe incredere in ei insisi.

5. Ofera amintiri minunate
Participarea intr-o tabara de vara contribuie la crearea unor amintiri frumoase pentru viitor, cu experiente si prieteni noi. Copiii vor avea o multime de amintiri si activitati distractive. Este un timp de descoperire si de auto-imbunatatire, care ii va fi de folos unui copil.

6. Ii ajuta sa fie activi
Tabara ajuta copiii sa invete cum sa fie copii din nou. In aceasta lume plina de tehnologie, telefoane mobile si calculatoare, o tabara de vara este oportunitatea potrivita pentru ca cei mici sa se desprinda de aceste lucruri si sa se bucure cu adevarat de o copilarie frumoasa.

Leave a comment